Viva privata vårdcentraler!

Idag skriver både ÖA och TÅ om att länets privata vårdcentraler går med vinst. Samtidigt som Landstinget går med feta underskott. Jag gissar att detta sticker i ögonen på somliga. Antagligen kommer någon röd människa ta upp detta som ett argument mot konkurrensutsättning nästa gång det diskuteras i fullmäktige.

Jag tycker inte att miljonvinster inom vården är ett problem. Så länge vården håller en god kvalite (lika bra eller bättre än motsvarande i landstingets regi) och personalen behandlas väl (de tjänar ju till och med bättre hos de privata) är det kanon att duktiga entreprenörer kan tjäna pengar även inom vården. Människor som tjänar pengar är bra för… alla.

Att det går så bra för våra privata vårdcentraler visar att konkurrensutsättning sannolikt är en del av lösningen på Landstingets problem, liksom för Örnsköldsviks kommun. Här har vi praktiska exempel på att det går att sköta verksamheten privat på ett bra sätt som dessutom genererar vinst.

”Vi är lite färre som gör lite mer” är ett talande citat. Det går alltså att effektivisera – trots sossarnas snack om att det tar lika lång tid att lägga ett bandage i privat regi.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.