Nämnd och trevlig lunch

Idag har det varit nämndssammanträde hela dagen. Man börjar i ottan med information om this&that och genomgång av dagordningen. Möjlighet att ställa frågor till ansvariga tjänstemän. Efter lunch sitter man och smider planer med Alliansgruppen och pass 16.00 är det dags för sammandrabbning. Besluten ska fattas. Idag var det, som det ofta blir, lugnt och skönt och inga voteringar eller liknande. Totalt samförstånd.

Lunchen spenderades på Sensus lokaler längs järvedsleden. Som jag tidigare berättat om var jag inbjuden av en anhöriggrupp för dementa. Vi pratade länge och väl om allt möjligt, med fokus på äldrefrågor. Jag förklarade min syn på sakernas tillstånd, talade om hur konkurrensutsättning, fritt val och hårdare allmänna prioriteringar skulle göra framtidens äldrevård bättre.

När vi talade om pensioner var jag ute på tunn is. Jag hävdade att Sveriges numera låga arbetslöshet skulle synas i deras pensionskuvert, men de ville inte riktigt tro mig. Den som lever får se.

När klockan var fem i ett och jag var tvungen att rusa kom vi in på det som egentligen var skälet till min visit, mitt bloggande (ingen av de närvarande hade läst min blogg, för övrigt). Men inte ens det kunde störa den goda stämningen. Hade jag inte lidit av tidspress hade vi antagligen avslutat med en kramorm.

På eftermiddagens nämndssammanträde var det väl inga världsomvälvande frågor. Vi beslutade att kraftfullt avvakta angående replokaler. Korpen fick sin avbetalningplan godkänd. Jag ska åka till Finland. En verksamhetsberättelse lades till handlingarna.

GRATTIS Jimmie som blir ny chefredaktör på Allehanda Media.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.