KENT!!!

Kentspelningen igår var helt enkelt fantastisk. Slutsålt i Swedbank Arena (men kunde man inte ta in några fler på ståplats?), ett taggat Kent och en torsdagskväll att minnas.
Jag hoppas arrangörerna tjänade bra med pengar igår, så kanske vi får se en repris framöver?

Uppdatering: Idag blev det klart att Tommy Cash (Johnnys brorsa) med flera kommer till Örnsköldsvik för en countrygala i sommar. Inte min kopp te kanske, men ändå.

Apropå musik så ska det börja kosta pengar att lära sig spela instrument. Kulturskolecentrum måste spara. Det känns väl rätt naturligt att man får betala några hundringar för att vara med i sådan kvalitetsverksamhet – någon måste ju betala på något sätt. Helst skulle jag se att Kulturskolecentrums verksamhet togs över av föreningar eller liknande, så att det blev ett liknande upplägg som i idrotten. Det skulle antagligen ge mer plink för pengarna.

Det är ju knappast någon slump att idrotten är så pass mycket större och engagerar så pass många fler än de olika kulturformerna. I den ena sektorn dominerar kommunal verksamhet, den andra sköts i princip uteslutande av, mer eller mindre professionella, föreningar.

Man ska ju dock inte glömmas bort våra duktiga kulturföreningar, som Filmstudion, Musikhuset och andra. Man behöver alltså inte uppfinna hjulet, bara börja använda det.

För övrigt skriver Lasse Anrell ganska roligt om Luleåpubliken:
Publik ska stötta, stötta och stötta och absolut ingenting annat. De är just publik för att de inte duger till något annat. Vore de lite smartare skulle de vara pampar.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “KENT!!!

Kommentarer inaktiverade.