Kent = oönskat oljud?

Idag är en glädjens dag. Är sjukt peppad inför kvällens Kentspelning i Swedbank Arena. Bloggade om arrangemanget igår.

Passande nog ryter ”det gamla Örnsköldsvik ” till en dag som denna. Det är Centerpartisten och hedersmannen Thore Tafvelin som inte gillar att staden har blivit lite mer högljudd de senaste åren. Artikeln, som inte finns upplagd på allehanda.se, tar avstamp i att O’Learys fått tillåtelse att smälla upp ett tält i samband med fotbolls-EM.

Thore är knappast ensam om att vilja ha tyst och lugnt där han bor, det residerar en hel del äldre i krokarna kring Örnsköldsviks stora torg (stadens mest centrala adresser, för utbölingar). Eftersom även jag bor där så snackar vi nu om mina grannar.

Man får ha lite förståelse här. De som flyttade till stan för 10-15-20 år sedan flyttade till Dö-vik, en stad med butiker som hade öppet på kontorstid, restauranger som stängde innan man hann beställa in avec och ett uteliv som knappt existerade (observera att detta är vad jag har hört – jag var bara en liten ovetande skit själv). Kort sagt; det var lugnt och skönt.

Sen några år är Örnsköldsvik på gång. En av alla effekter av detta är att det ibland förekommer oljud på fredags- och lördagskvällar i centrala stan. Helt klart otrevligt om man vill ha sin skönhetssömn efter sportnytt som vanligt.

Frågan är vilka som ska anpassa sig här. Jag är själv av åsikten att diskodunk, ”uppfriskade människor” och dylikt är naturligt och önskvärt i en stad. Vill man ha ett tyst boende kvällstid bör man nog fundera på om det är så klokt att bosätta sig så centralt det bara är möjligt.

Förhoppningsvis är tiden då Örnsköldsviks centrala delar kvalificerade sig som ”tyst och lugnt boende jämt” över för alltid.

Kent kommer att göra underbart oljud ikväll!

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.