Ditt och datt

Laddar som bäst inför morgondagens Kentspelning. Förfest hos mig! Grannarna får ursäkta. Fantastiskt att de kommer till Örnsköldsvik. Det trodde jag inte att jag skulle få uppleva faktiskt. Stan är på gång.

Kul att det coolaste som händer här i stan i år inte uppbär några kommunala bidrag. Det är en entreprenör inom kulturen, Fredric Wedin, som kirrat biffen själv. Tänk om det fanns fler med samma inställning här i kommunen. Eller ja, det finns det ju, men de skulle gärna få bli fler..

Det råder total socialdemokratisk hegemoni på insändarplats idag. Ett av inläggen är undertecknat sossarna i omsorgsnämnden och man klagar på att Alliansen inte har några egna förslag – en replik på en Alliansartikel som innehöll just egna förslag. Ironiskt nog innehåller sossarnas artikel inte tillstymmelsen till egna idéer eller förslag.

Känner på mig att Anna-Lena Holmström & Co kommer att drämma till those dirty sossar i närtid.

Uppdaterad: Nu måste man inte läst papperstidningens insändarsida för att förstå varför jag använder ordet hegemoni. =)

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Ditt och datt

  1. Hegemoni betyder så vitt jag vet dominans, herravälde, övervälde osv, vilket var det jag ville få fram. Kanske lite lame att använda så jobbiga ord men det är ju en annan sak.

  2. Min tolkning av ordet är Gramscis. ”[…] Vårt kapitalistiska samhälle bygger på att ett dominerande skikt i samhället behåller sin ställning genom att de dominerade accepterar ordningen. Ur de härskandes hegemoni kommer värderingar som formar det som de dominerade tolkar som sunt förnuft.”

Kommentarer inaktiverade.